14:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Rönnskär Railcare IF - Ohtana/Aapua FF

Rönnskär och Ohtana/Aapua spelar 2-2 (0-1) på Guldvallen i Skelleftehamn.
OA inleder bra och i den 10:e minuten slår Johannes Pekkari ett inlägg som Miikka Koivuniemi nickar in till 0-1. OA har ett spelmässigt övertag under första kvarten men sedan blir det alltmer Rönnskär som äger mer boll resten av halvleken. Det är ändå OA som är nära att utöka ledningen när Johannes Pekkari sliter sig loss och fri med målvakten sätter han skottet över ribban. Rönnskär har i slutskedet ett jätteläge att kvittera men nickan från nära håll smiter över. Vi går till paus med ledning 1-0 vilket inte är orättvist.

Andra halvlek inleds med att Miikka Koivuniemi slår en hörna som säkert nickas i mål av Adam Zingmark till 0-2 i den 47:e minuten. Rönnskär kommer snabbt tillbaka och reduceringen kommer i den 51:a minuten när en anfallare lite väl enkelt passerar flera av våra försvarare och rullar in 1-2. Resten av halvleken blir en jakt på kvittering från Rönnskärs sida medan OAFF satsar på försvarsspel och kontringar. Båda lagen har några målchanser där OA:s farligaste är några frisparkar och hörnor från Martin Tano som är nära att resultera. Rönnskär har trots spelövertaget svårt att få riktigt öppna lägen. Matchen ser ut att vara i hamn när Adam Zingmark går för hårt fram i en nickduell och domaren dömer frispark halvmetern utanför straffområdeslinjen. Plötsligt börjar assisterande domaren vifta med flaggan och påpeka för den bättre placerade domaren att förseelsen skett innanför linjen. Av outgrundlig anledning låter sig domaren köras över av assisterande domaren som i första halvlek tycktes ha som huvuduppgift att räkna hur många som stod inom tekniska området, och ändrar domslutet till straff. Alexander Bolin placerar säkert in 2-2. I slutsekunderna har Miikka Koivuniemi ett fint nickläge men bollen seglar över mål och matchen slutar 2-2.

Sett över hela matchen är oavgjort ett rättvist resultat men det känns bittert på vilket sätt poängtappet kom. I ett bra OAFF-försvar plussar vi för Kotten i målet och för Danne Mäki som mittback. På mittfältet var Miikka Koivuniemi riktigt bra och framåt visade Johannes Pekkari styrka och snabbhet och gav Rönnskär fullt jobb i 90 minuter. I Rönnskär var skyttekungen Alexander Bolin hårt markerad men blev ändå poängräddare i slutet. Domare Jonathan Forsman dömde bra förutom straffbeslutet där en sämre placerad assistent fick stjäla två poäng av oss.

Laget: Kotten - Kero, Mäki, Adam, Martin T - Miikka, John, Joel, Svanlöv, Joonas (ut 79) - Johannes P
Ers: Jocke L (in 70)